Zendesk Support Suite er et markedsledende system for kundeservice med verktøy som gjør det enkelt for kundene dine, setter teamet ditt opp for suksess og holder virksomheten din i sync.

Kundeservice system Zendesk Support Suite

Bruk et kundeservice system som muliggjør kontakt via kanaler som er praktisk for kundene dine, så er det enkelt for dem å få svarene de trenger. Gi støtte hvor som helst, slik at kundene dine alltid kan nå deg. Samtalen holder kontakten, uansett hvordan de velger å ta kontakt (over meldinger, chat, sosiale medier, e-post eller telefon). Bygg et integrert hjelpesenter og forum. Kunder kan løse problemer i sitt eget tempo – samtidig som løsningstiden for kundeveiledere reduseres. Tilpass opplevelsen for hver kunde, selv når du vokser. Bruk automatisering og AI-drevne roboter for å få samlet riktig informasjon og sikre at kundene aldri trenger å gjenta seg.

Kundeservice system Zendesk Support Suite

Hjelp kundeveiledere, administratorer og interne team til å gjøre sitt beste. Zendesk tilbyr robuste verktøy som er enkle å bruke. Gjør det lettere å spore, prioritere og svare på kunder med ett samlet arbeidsområde. Med fullstendig kundekontekst – inkludert 1200+ forhåndsbygde integrasjoner – kan kundeveilederne gi bedre og mer personlig støtte. Spar tid for kundeveiledere med samarbeidsverktøy som effektivt kobles til interne og eksterne partnere. Hjelp dem med å svare raskere med forhåndsdefinerte svar og riktige detaljer for hver henvendelse. Utnytt innebygd ruting og intelligens for å samle kritiske detaljer og redusere dataregistrering. I tillegg kan systemet eskalere saken til kundeveilederen som er best egnet til å hjelpe. Gjør det enkelt å forvalte kunnskapsbasen med Zendesk Knowledge Capture app. Del arbeidsmengden ved å få agenter til å bidra med ekspertise direkte fra arbeidsområdet de jobber i.

Kundeservice system Zendesk Support Suite

Tilpass systemet med en åpen og fleksibel plattform som du kan skalere, utvide og optimalisere når virksomheten din endres. Integrer alle relevante kundedata fra kundeservice ved hjelp av Zendesk sine kraftfulle API. Zendesk sin app store har i tillegg 1200+ ferdigutviklede applikasjoner og integrasjoner som kan installeres. Lag ett samlet syn på kunden din. Bruk systemet til å tilpasse opplevelser på tvers av hele kundereisen. Zendesk gir deg innsikten kundeveiledere dine trenger, samlet i ett brukergrensesnitt. Analyser, overvåk og handle ut fra hva kundene dine trenger. Alt fungerer på tvers av salgs-, service- og tredjepartssystemer med brukervennlig analyse og rapportering.

Nysgjerrig på hvordan Zendesk kan fungere for dere?

Trykk her for en uforpliktende samtale
Trykk her for å prøve en gratis Zendesk Support Suite demo